Benzínová a plynová elektrocentrála HERON 6,3HP/2,4kW, elektrický start (8896317)

Kód: ED1804
Akce
Značka: HERON
19 490 Kč 16 107 Kč bez DPH
Do 3 dnů
Můžeme doručit do:
23.4.2024

Počet fází: 1F, napětí 230V/50Hz, výkon provozní: 2,1 kW, účiník: 1, objem nádrže: 15 l, spotřeba: 0,5 l/kWh, výkon motoru max: 4,7 kW / 6,3 HP, elektrický start, palivo: benzín, LPG, CNG

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nová řada generátorů spalujících propan-butan (LPG), zemní plyn (NG) a také benzín umožňuje díky inovativní konstrukci úspornější, ekologičtější a spolehlivější provoz. Moderní hybridní elektrocentrály Heron jsou vhodné všude tam, kde lze použít klasické AVR modely. Pro své výjimečné vlastnosti – zejména jednodušší a ekonomičtější provoz, šetrnost k prostředí a flexibilitu typu paliva – jsou však perspektivní alternativou do všech typů provozu a nasazení.

Elektrocentrála s ideálním poměrem cena výkon, nabízí dostatečný příkon pro většinu jednofázových strojů nebo spotřebičů. Vhodná pro celou škálu použití od domácnosti, zahrady až po použití ve stavebnictví nebo opravárenství. Stroj je vybavený jednotkou AVR, která vyrovnává výstupní napětí a je možné ho použít na napájení spotřebičů s elektronikou za podmínky dodržení správného postupu používání.

Výhody

Elektrický start elektrocentrály zajišťuje AGM gelová baterie s dlouhou životností dobíjená chodem elektrocentrály. Díky nižším nákladům na plynná paliva mají plynové elektrocentrály až 3x nižší provozní náklady než benzínové.

  • Regulace výstupního napětí systémem AVR chrání vaše elektrospotřebiče před poškozením
  • Tento generátor je náš nejuniverzálnější model. Motor je schopný spalovat benzín, plynný LPG (propan-butan) a zemní plyn Plynové generátory jsou při pohonu na plyn díky nízkým emisím výfukových plynů podstatně šetrnější k přírodě

317_ikons

Ve vývoji strojů HERON se snažíme být vždy vpředu. Představujeme proto novou řadu generátorů spalujících LPG (propan-butan), NG (zemní plyn) a benzín. Zároveň tak vycházíme vstříc potřebám a požadavkům uživatelů, kteří stále častěji preferují všestranně šetrnější techniku.

Výsledkem našeho snažení je ekonomičtější, ekologičtější a spolehlivější generátor na konstrukčním základě ověřených benzínových motorů HERON jejich přebudováním na plyn. Tato konstrukční změna není pouhou přestavbou benzínového motoru na plyn úpravou karburátoru – vyvinuli jsme celý nový palivový systém a komplexně jsme přepracovali motor. Ten vyžadoval nová technická řešení, která veškeré části motoru dokonale přizpůsobí odlišným podmínkám při spalování plynu.

Konstrukce

Motor se vyznačuje snadným startem a bezproblémovým provozem v širokém rozsahu teplot (od -20°C do 50°C) bez potřeby „studeného startu“ s využitím benzínu. Naše elektrocentrály jsou konstruované tak, že mohou používat všechny tři paliva s minimální změnou výkonu. Jedinečným konstrukčním řešením směšovače a regulátoru jsme dosáhli (a důkladně otestovali) schopnosti motoru startovat za studena snáze než u benzínových elektrocentrál. Palivový systém je konstruovaný jako uzavřený přetlakový systém, proto je start a provoz bezproblémový i za vyšších teplot.

Motor je schopen spalovat kromě benzínu také plynný propan-butan a zemní plyn. Plynové elektrocentrály Heron jsou na trhu jedinečné svou schopností používat tři typy paliva. Možnost použití zemního plynu jako paliva otvírá možnost výroby vlastní elektrické energie cenově téměř srovnatelné s rozvodnou sítí. Tyto generátory mají sice porovnatelnou objemovou spotřebu jako benzínové, ale díky nižší ceně plynných paliv se náklady na provoz mohou snížit až trojnásobně! Plynové generátory HERON jsou ekonomičtější a jejich vyšší nákupní cena se rychle zaplatí nízkými provozními náklady.

Provoz

Plynové generátory jsou podstatně šetrnější k přírodě – emise výfukových plynů jsou až 9x nižší, než vyžadují příslušné normy. Produkují podstatně menší množství pevných částic ve výfukových plynech než benzínové motory díky lepšímu spalování plynu v důsledku lepšího okysličování paliva.

A konečně, tyto motory jsou také spolehlivější a mají delší životnost – spalováním čistšího paliva dochází k menšímu opotřebení motoru a lepší lubrikaci. LPG a zemní plyn neobsahují žádné agresivní sloučeniny, které se z velké části podílejí na korozi vnitřních dílů motoru, což prodlužuje životnost dílů jako jsou válec, hlava válce či ventily. Také tolik nedochází k degradaci vlastností motorového oleje a rozpouštění a spalování olejového filmu na stěnách válců. Usazeniny ve spalovací komoře se tvoří v daleko menší míře, než je tomu u motorů benzínových. To vše zvyšuje efektivitu provozu a usnadňuje startování.

  • Nový design výfuku. Díky novému vnitřnímu designu se snížila hlasitost o 5dB a zároveň se zmenšilo „drnčení“ výfuku, takže je zvuk méně rušivý
  • Elektrocentrály na plynový pohon nemají problém se startem při delší odstávce. Pokud se delší dobu nechá benzín v nádrži, může se v ní kondenzovat voda a ta potom způsobí problémy při startu. U plynových centrál tento problém nevzniká.
  • „Nepřetržitá“ doba běhu při použití plynu. Benzínové elektrocentrály mají dobu provozu jen několik hodin bez přítomnosti obsluhy. Což je dáno velikostí zabudované nádrže. Při použití zemního plynu z rozvodné sítě může elektrocentrála běžet i několik dní a při použití LPG můžete zase používat libovolně velkou plynovou nádrž.

Doplňkové parametry

Kategorie: Elektrocentrály
Záruka: 2 roky + 2 měsíce
Počet fází: 1F
Napětí [V]: 230
Výkon provozní [kW]: 2,1
Výkon max. [KW]: 2,4
Výkon provozní LPG [kW]: 2
Výkon max. LPG [KW]: 2,2
Výkon provozní CNG [kW]: 1,5
Výkon max. CNG [KW]: 2
Účiník: 1
Objem nádrže [l]: 15
Spotřeba [l/kWh]: 0,9
Spotřeba LPG [kg/kWh]: 0,36
Spotřeba CNG [m3/kWh]: 0,35
AC jmenovitý proud: 9,1A/230V
DC jmenovitý proud: 8,3A/12V
Startování: ruční, elektrické
Regulace napětí: AVR
Výkon motoru max. [kW / HP]: 4,7 / 6,3
? Stupeň krytí: IP23
Palivo: Benzín, LPG, CNG
Hmotnost: 53 kg
Rozměry zařízení: 59x44x44cm

Popis elektrocentrály HERON

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo_heronKdyž potřebujete sílu… Česká značka HERON se již stala synonymem silných a spolehlivých elektrocentrál, čerpadel a další techniky, která denně slouží po celém světě. Ať už potřebujete bezpečný zdroj energie na stavbě, na chalupě či na cestách, zajistit zavlažování své zahrady anebo rychle odčerpat vodu ze zaplaveného sklepa, generátory a čerpadla HERON dodají potřebný výkon, spolehlivost a pohodlí – i v těch nejtěžších podmínkách.

Nová řada elektrocentrál HERON je vybavena moderním podvozkem, který umožňuje manipulovat s těžkými centrálami podobně snadno jako s cestovním kufrem – díky změně těžiště je naprostá většina hmotnosti umístěna na kolečkách a centrálou lze pohybovat s vynaložením minimální síly. Heron dodává na trh unikátní invertorové elektrocentrály a další špičkové produkty.

Kategorie

Elektrocentrály HERON - Benzínová čerpadla HERON -

Nenašli jste, co jste hledali? Hledáte náhradu za staré čerpadlo, náhradní díly? Chcete individuální cenovou nabídku?
Jsme tu pro vás.

hp-redlKarel Redl
technik, zákaznický servis

+420 797 850 919 | info@reded.cz

 

Nabídka zboží HERON